I desember fikk vi besøk av studenter fra Høyskolen Kristiania. De fikk prøvd seg på gåfotball, og ikke nok med det, de hadde på seg alders simulerende utstyr! Det innebar vester som gjorde kroppen tyngre, briller som hemmet synet og hørselsvern som gjorde det vanskeligere å kommunisere, samt klumpete føtter som gjorde det vanskelig å bevege seg. Med dette på, var det gjort klart for en mini-turnering med flere lag.

De eldre gutta viste hvordan erfaring alltid veier tyngst, og gjorde rent bord med de yngre studentene. Nedsatt syn og hørsel skapte store utfordringer for den yngre garde, som rett og slett ikke klarte å følge det forrykende tempoet til gåfotballen. Det gikk for fort, og slapp inn flere mål. I kombinasjon med få farlige sjanser fremover i banen, så det ikke lyst ut. De tapte flere av de innledende kampene, før det måtte tas affære for å utjevne forskjellene. Med bedret sanseevner gjorde de ting brått bedre. Ballen begynte å rulle bedre, og det resulterte i bedre spill.

Joachim Krave var en av studentene som fikk utfordret fotballferdighetene sine under mini-turneringen. Han syntes det var tøft å spille med alt utstyret på, med mente uansett det var gøy. Det var med andre ord en liten lettelse å slippe unna. Til tross for at nivået til studentene økte, konkluderte Joachim uansett med at de var den svakere laget den dagen.

– De eldste var best i dag, spesielt når vi hadde på oss det utstyret, fortalte en smilende Joachim etter treningen.

Konklusjonen for øvrig, var en vel gjennomført mini-turnering med godt fotballspill.